hirdetés
2020. július. 10., péntek - Amália.
hirdetés

Szabadságon a fogorvosok

Az alapellátó fogorvosok döntő többsége hétfőn reggel megkezdte a kéthetesre tervezett demonstrációt, ami alatt csak a sürgős eseteket látják el a résztvevő praxisokban, közli a Népszava.

hirdetés

Az érintettek, miután nagy többségükben vállalkozók, formailag „szabadságra mentek”, és erre az időre valamennyien megszervezték az ügyeleti helyettesítésüket. A koordinátor Nagy Ákos keszthelyi fogorvos információ szerint mindössze nyolc százalékra tehető azok aránya, akiket eltántorított a minisztérium utolsó pillanatban érkezett ajánlata.

Akciójuk annak ellenére indult el, hogy a minisztérium a hétvégén az RTL-klubnak írt közleményében már arról beszélt, hogy megegyeztek a fogorvosokkal, mondván, hogy a sztrájk-szervezésben egyébként többségükben részt nem vevő orvosi kamarai tagozat megyei elnökei 19:3 arányban elfogadhatónak ítélték a tárca javaslatát. Csakhogy az aktív érdekvédőknél éppen fordított a helyzet, ami Nagy Ákos szerint azt jelzi, hogy a kamarai tisztségviselők gondolkodása és fellépése kezd elszakadni az alapellátó orvosokéitól.

A lap úgy tudja, a demonstrációról szóló lakossági tájékoztatót, valamit az ügyeletek elérhetőségét több önkormányzat saját honlapjára is kitette. A rendelések jó része országszerte leállt, írja a lap.

(forrás: Népszava Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink