hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Összedolgozik, ami összetartozik

„Siófoki kórház: teljes sorcsere a vezetőségben” – címmel számol be a SonLine a városi intézmény legutóbbi hónapjairól.

Inczeffy István, aki augusztusban nyerte el a főigazgatói posztot első főigazgatói teendői közé tartozott az új orvosigazgató jelölése a hozzá hasonlóan két évtizede Siófokon dolgozó Nagy Gábor személyében. Azóta új szakember vezeti már a sebészetet (Nagy Ákos a fővárosi Szent István Kórházból érkezett), valamint a nőgyógyászatot (Fenyőházi Jenő a Telki Magánkórház vezető nőgyógyásza volt), de rövidesen új vezetője lesz a belgyógyászatnak és a laboratóriumnak is. S a lista itt még nem ért véget: miközben a gazdasági vezetői és az ápolási igazgatói tisztséget pályáztatják, a sportsebészet felé is nyitottak: Néber Árpád és Majzik Ernő már Siófokon (is) rendel és műt.

De a legérdeksebb talán Nagy Gábor személye és beosztása. Ő húsz éve dolgozik a siófoki kórházban, baleseti sebészeten kezdte, majd jogi egyetemet is végzett. A kórház kapujában közel két éve nyílt magánklinikát is vezeti, ezzel együtt látja el az orvosigazgatói teendőket.
– A klinika és a kórház kölcsönösen profitál abból, hogy egymás mellett létezünk, dolgozunk – magyarázta a SonLine kérdésére Inczeffy István főigazgató. – Arra pedig vigyázunk, hogy a klinikavezetői és az orvosigazgatói teendők ne keveredjenek.
– A klinika ma már működik az én napi jelenlétem nélkül is – tette hozzá Nagy Gábor. – A kórházban gyógyított beteg kedvezményesen juthat például MRI-vizsgálathoz a klinikán, számos kiegészítő vizsgálatot a klinika a kórháztól rendel. Lehet, hogy ez az „együttélés” még nem túl gyakori a hazai egészségügyben, de Siófokon jól működik – olvasható a sonline.hu-n.

(forrás: Sonline)
hirdetés

Könyveink