hirdetés
2020. október. 01., csütörtök - Malvin.
hirdetés

Orbán Viktor Baján: az egészségügy nem üzlet

A baja Szent Rókus Kórház új épületének átadásán mondott kampánybeszédet kedden a miniszterelnök, amelyben ismét szimpátiájáról biztosította a háziorvosokat.

hirdetés

Orbán Viktor beszédében úgy emlékezett, hogy a 2008-as szociális népszavazás legfontosabb eredménye az volt, hogy sikerült megakadályozni az egészségügy privatizációját, mert szerinte az egészségügyet nem lehet üzleti szempontok szerint működtetni. Saját kormánya egészségpolitikájáról elégedetten beszélt, külön is említve a dohányzásellenes intézkedéseket, a népegészségügyi termékadó és a  méhnyakrák elleni ingyenes védőoltás bevezetését, a mentőszolgálatot érintő felújításokat és az egészségügyiek béremelését.

Mint fogalmazott, az elmúlt években egy feladatot nem sikerült a kormány szándékai szerint megvalósítani, nem sikerült rendezni a háziorvosok helyzetét. "A háziorvosok fizetése és megbecsülése messze elmarad, nem csak attól amit megérdemelnének, hanem attól, amire az emberek jó minőségű ellátásához szükségünk van" – idézte szavait az MTI.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink