hirdetés
hirdetés
2017. szeptember. 24., vasárnap - Gellért, Mercédesz.
hirdetés

Oltassanak! – bíztat az ÁNTSZ

Magyarországon még nincs influenzajárvány, így még érdemes beadatni a vírus elleni védőoltást - hívja fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

hirdetés

Az ÁNTSZ MTI-hez eljuttatott közleménye szerint január 4. és 10. között az országban 7400-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Emlékeztettek: a 2015/16-os szezonban december közepén a kontinens északi és déli részén megkezdődött az influenzavírusok terjedése. Az európai összesítés szerint az 51. héttől kezdődően hétről hétre egyre nagyobb arányban igazolják az influenzavírusok jelenlétét.

A 2015/16-os szezonra kifejlesztett, influenza elleni oltóanyagban található vírustörzsek antigénszerkezete hasonló a kontinensen eddig kimutatott vírusokhoz, így az oltás hatékony védelmet nyújthat a kellemetlen tüneteket okozó, súlyos vagy akár halálos szövődményekkel járó betegség ellen.

Az oltás beadása után a védettség kialakulásához 10-14 nap szükséges, így aki a következő napokban kéri a védőoltást, számíthat arra, hogy mire az influenzajárvány eléri Magyarországot, szervezete már felkészül a fertőzés elleni védelemre - írta az ÁNTSZ.  Felidézték azt is, hogy a 60 év felettiek, bizonyos krónikus betegségekben szenvedők, a várandós nők, továbbá az egészségügyi és a szociális intézményekben dolgozók térítésmentes oltásra jogosultak, amelyet háziorvosuktól, illetve foglalkozás-egészségügyi orvosuktól kérhetnek.

 

(forrás: MTI)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Akkor itt is megkérdem, hátha válaszol végre valaki:

Sokat lendíthetne az olthatnékon, ha végre kiderülne, az idei oltás antigéntartalma miért kevesebb, mint a fele az eddigiekének, holott a technológia az országos
tisztifőorvos körlevele szerint megegyezik a korábbi évekével. Vajon akkor volt túladagolva, vagy most alul??
Az infovac.hu sem ad rá választ, mostanra meg elérhetetlenné is vált az oldal.
hirdetés
hirdetés

Könyveink