hirdetés
2024. május. 03., péntek - Tímea, Irma.

Nyáron újra lesz orvosi ügyelet Tahitótfaluban

Úgy tűnik, mégis enged a kormányzat a tiltakozásnak. Az ellátás visszaállításának részletei még nem ismertek, közli a Népszava.

A nyári időszakra visszaköltözik az orvosi ügyelet Tahitótfalura – derült ki a Fidesz országgyűlési képviselője, Vitályos Eszter nem sajtónyilvános keddi szentendrei fórumán. Azaz úgy tűnik, mégis enged a kormányzat a civilek és a pomázi valamint a szentendrei polgármesterek tiltakozásának. Ugyanakkor az ellátás visszaállításának részletei még nem ismertek, így azt sem tudni egyelőre, hogy milyen időszakban, milyen ellátásért mehetnek majd az ügyeletre a Dunakanyarban élők.

Emlékezetes, hogy a Dunakanyarban nagy felháborodást váltott ki a háziorvosi ügyeleti rendszer átalakítása, több ügyeleti pontot – például a tahitótalusit és a pomázit – megszüntetettek. A tahitótfalusi orvosi ügyelet civil támogatói több mint négyezer aláírást gyűjtöttek össze, a pomáziak további ezret a saját településükön való ellátás visszaállításáért. A szentendrei járásban online kérdőívvel és mobilapplikáción is gyűjtik az ügyelettel kapcsolatos lakossági panaszokat.

Kedd estére Vitályos Eszter, a Dunakanyar országgyűlési képviselője, kormányszóvivő, lakossági fórumot hívott össze, amelyen Győrfi Pállal, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatójával közösen tájékoztatta a térség lakóit. A rendezvényre gyakorlatilag csak a meghívottak regisztrálhattak. A fórumon részt vett Kosztán Magdolna, a tahi orvosi ügyelet támogatóinak vezetője, aki a lapnak arról számolt be, hogy rendezvényen Győrfi Pál ismertette a Pest megyében februártól működő új alapellátási ügyelet tapasztalatait. A mentők szóvivője úgy vélte: noha az Országos Mentőszolgálat statisztikája nem indokolja a térségben az alapellátási ügyeleti pontok bővítését, elismerik a dunakanyari térség sajátosságait. Egyebek mellett azt, hogy a 11-es út gyakran bedugul, ezért nem lehet rajta közlekedni. Ez indokolja egy úgymond „másodvonalú ügyeleti pont, telephely” újranyitását Tahitótfalun a nyári időszakra.

A rendezvényen a pomáziak is érdeklődtek: visszakapják-e ők is az ügyeletüket? Ők azt a választ kapták, hogy az ott élők ellátását Szentendre elbírja.

A teljes információ

(forrás: Népszava)
hirdetés

Könyveink