hirdetés
2019. május. 23., csütörtök - Dezső.
hirdetés

Műszer-korszerűsítés a Péterfyben

Az új laparoszkópiás toronynak köszönhetően a hasüregi beavatkozások kevesebb fájdalommal járhatnak és gyorsabb lehet a betegek felépülése is.

hirdetés

A Péterfy Kórház nőgyógyászati osztályán a laparoszkópos műtétek mintegy negyed évszázados hagyománnyal rendelkeznek. Az intézmény szerencsés helyzetben van, hiszen kiváló szakembergárdája lehetővé teszi a haladó szemléletű onkológiai és nőgyógyászati operációkat, ami ma a minimál invazív beavatkozásokat jelenti, azaz azt, hogy a bőrön csupán apró metszéseket ejtve, a hasüreget szén-dioxid gázzal felfújva végzik a műtéteket. Ilyen módon történnek például a kiterjesztett onkológiai műtétek, az endometriózis súlyos eseteinek kezelése, amelyekről manapság sokat hallunk, de a konzervatív mióma eltávolítások és a kismedencei rekonstrukciósháló-műtétek is.

A most átadott készülék mellett dr. Bardóczy Zsolt szülész-nőgyógyász szakorvos és dr. Sásdi Antal, a kórház főigazgatója
A most átadott készülék mellett dr. Bardóczy Zsolt szülész-nőgyógyász szakorvos és dr. Sásdi Antal, a kórház főigazgatója

„Továbblépésünk feltétele eszközparkunk fejlesztése volt, amiben teljes mértékben számíthattunk a kórház szakmai és gazdasági vezetésére” – mondta dr. Bardóczy Zsolt szülész-nőgyógyász szakorvos, a kórház munkatársa, aki a készülékkel dolgozik majd. „Rekord idő alatt valósult meg a 40 millió forint értékű beruházás, így osztályunk egy komplett laparoszkópos tornyot és kézieszközöket kapott. A laparoszkópos torony tökéletes full HD képet ad az operálandó területről, ugyanakkor kis súlya előnyt jelent a hosszabb beavatkozásoknál. Jelenleg napi 34 laparoszkópos műtétet és 3 méhtükrözést tudunk elvégezni. Külön öröm számunkra, hogy lelkes, aktív szakorvosjelöltjeink a képzések során a legmodernebb műtéti típusokat tudják elsajátítani.”

Dr. Sásdi Antal, a kórház főigazgatója kiemelte, hogy a kórház saját erejéből, részletfizetéssel megvásárolt, nagy értékű készülék rendkívül költséghatékony, már az első év után megtérül az ára. Az új műszer alkalmazásával bővült a Péterfy Kórház műtéti repertoárja, és az intézmény még inkább megfelel a korszerű infrastrukturális elvárásoknak. A laparoszkópos torony mind a páciensek, mind az operáló orvosok számára előrelépés, hiszen nagyobb műtéti biztonságot ad, rövidebb gyógyulási időt és könnyebb munkavégzést tesz lehetővé.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink