hirdetés
2024. május. 04., szombat - Mónika, Flórián.

Szakemberhiány: egy sor ellátás nem lesz elérhető Oroszlányban

Megszűnik az ultrahangos vizsgálat az oroszlányi szakrendelőben, az RTL Híradó szerint a rákbetegeket és a nemibetegeket is átirányítják.

Keddtől nem végeznek ultrahangos vizsgálatot az oroszlányi szakrendelőben – derült ki egy, a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ honlapján megjelent határozatból, amelyet az RTL Híradó ismertetett.

A határozat szerint „átmeneti” szakemberhiány miatt december végéig biztosan szünetel a járóbeteg ortopédia, valamint a bőr- és nemibeteg ellátás, továbbá leáll az ultrahang diagnosztika és a klinikai onkológia is, vagyis még a rákbetegek sem kaphatják meg a szükséges kezelést itt.

Az érintetteknek Tatabányára kell menniük, ami még autóval is 20-30 perces út, tömegközlekedéssel pedig a legtöbb érintett településről egy órát is igénybe vehet a tatabányai kórház megközelítése.

Az onkológiai szakellátás egyébként már tavaly szeptemberben sem működött, mert nincs orvos. Az átirányított betegek számára kijelölt tatabányai kórház a híradó megkeresésére azt közölte, nem számolnak a várakozási idő jelentős megnövekedésével.
(forrás: RTL.hu)
hirdetés

Könyveink