hirdetés
2021. február. 28., vasárnap - Elemér.

Kiszervezik az ügyeletet Törökbálinton

A döntés a Törökbálinti Tüdőgyógyintézet ellátását érinti a hatágyas pulmonológiai osztály intenzív részlegén, írja a Világgazdaság.

Mindez az Európai Unió közbeszerzési értesítőjéből derül ki a Világgazdaság szerint. A kiírás azt tartalmazza, hogy négy évre szerződnének azzal a szolgáltatóval, aki három szakorvost és négy ápolót biztosít folyamatosan a betegellátáshoz. A kórházban fekvők napközbeni ellátását az intézmény által alkalmazott orvosok és ápolók végzik továbbra is.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő által finanszírozott kórházakban nem példa nélküli egyes feladatok vállalkozói működtetése. Jellemzően a diagnosztikai ellátást, a túlmunkát és az ügyeleti ellátást szervezik ki, jelen esetben is az ügyeleti ellátás többletfeladatára írták ki a pályázatot – mondta a lapnak Kincses Gyula korábbi egészségügyi államtitkár.

Egy kórház menedzsmentjének számos eszköze van a felmerülő problémák kezelésére, mint például az ápolók vagy az orvosok átcsoportosítása, ami ebben az esetben nehezebben kivitelezhető. A kiszervezés mögött az esetek többségében az áll, hogy a kórház ugyanabból a bérköltségből több nettó bért tud fizetni a kedvezőbb vállalkozói adószabályok miatt, illetve egy erre szakosodott vállalkozás több intézmény együttes munkaerőgondját nagyobb rugalmassággal és hatékonysággal tudja kezelni – tette hozzá.

A teljes cikk a csütörtöki Világgazdaságban olvasható.

(forrás: Világgazdaság)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink