hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Engedniük kell igényeikből a mentőknek

Négyen adtak be árajánlat az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) mentésirányítási rendszerének kiépítésére, az 5-7 milliárdos ajánlatok jóval meghaladják a rendelkezésre álló keretet – írja a napi.hu.

Nyolc indulóból négyen adtak be árajánlatot az OMSZ mentésirányítási rendszerének közbeszerzési tenderén – írja a lap. (Ez része lesz majd a közben folyamatosan épülő 112-es segélyhívó rendszernek) Eszerint a mentők alulbecsülték a költségeket, mivel a beszerzésre 2,3 milliárd forintos − részben uniós forrásból finanszírozott − keretet különítettek el.

Úgy tűnik, a mentőknek akkor is engedniük kell az elvárásból, ha a nyertes szállítók tartalékoltak árengedményeket a tárgyalás újabb fordulójára. Így lehet, hogy nem lesz minden mentőben rezgésbiztos nyomtató vagy a katonai követelményeknek is megfelelő − szintén minden mentőbe felszerelendő − két darab érintőképernyős tablet. De az is elképzelhető, hogy esetleg mégsem kell majd minden mentőállomásra olyan wifit is telepíteni, amelynek hatótávolsága az épülettől száz méterre is elér. A tárgyalásos szakasz most kezdődik, így van mód az árakon és az elvárásokon is csökkenteni – írja  a napi.hu.

(forrás: Napi Gazdaság)
hirdetés

Könyveink