hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Baj van a Nógrád megyei ITO-kon?

Átmenetileg nem tudtak beteget fogadni a salgótarjáni és balassagyarmati kórház részlegeken, hangzott el az RTL Híradójában.

Megteltek a Nógrád megyei intenzív osztályok, így átmenetileg nem tudtak beteget fogadni a salgótarjáni és balassagyarmati kórház részlegeken. Erről a megyei tisztifőorvos írt levelet az országos tisztifőorvosnak még hétfőn.

Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő szerezte meg elsőként a levelet, értesülései szerint humánerőforrás lehet az oka részben, részben pedig eszközhiány van, nincs elég léegeztetőgép, nincs elég monitor, nincs elég ágy a csatornának adott nyilatkozata szerint. A fő ok a mögött, hogy sok a beteg, hogy terjed az influenza és sok beteg szövődményes.

A balassagyarmati kórház igazgatója az RTL Híradónak azt mondta, a balassagyarmati kórházban csupán másfél napig volt probléma, és már megoldódott, ezt az Állami Egészségügyi Ellátó Központ is megerősítette a csatornának.

Az Országos Mentőszolgálat azt írta, hogy a betegeket az ellátásuknak megfelelő intézménybe szállítják, hogy hová, az a kapacitástól függ.

(forrás: RTL Klub)
hirdetés

Könyveink