hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Andréka Péter a Székely-ügyről

Székely László szívsebész a felelős a betege halálért – jelentette ki az EchoTV Napi aktuális című műsorában Andréka Péter, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet főigazgatója.

Székely László főorvos rosszul mérte fel a beteg állapotát és a sürgősséget – reagált Andréka Péter, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet főigazgatója az EchoTV Napi aktuális című műsorában arra a kérdésére, miszerint mi okozta a beteg halálát. A szívsebész egy olyan megoldást választott, amely késlekedést okozott, ahelyett, amely pár napon belül megoldásra vezetett volna. Andréka Péter szerint egyértelműen a késlekedés és az azt okozó szívsebész felelős a beteg haláláért.

Kovács Attila országos tiszti főorvos közölte: két oka lehet annak, hogy nincs nyoma a betegnek az intézmény adatbázisában. Az egyik szerint nem születettek dokumentumok a betegről, vagy ha voltak, akkor eltűntek esetleg valaki eltüntette azt. Ezen dokumentumok hiányában egy teljes betegút kiesik – világított rá, hozzátéve: emiatt az 55 éves férfi két hónapig gondozás nélkül volt, amely végül a tragédiához vezetett.

(forrás: Echo TV)
hirdetés

Könyveink