hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

A tervezettnél kevesebb jut festés-mázolásra

Orbán Viktor januárban jelentette be, hogy fel kell újítani az intézmények várótermeit, kórtermeit, de nem jut erre 140 milliárd forint, írja az Mfor.

Orbán Viktor még januárban, az idei első Kormányinfón jelentette be, hogy minden más egészségügyi fejlesztést meg kell előznie az intézmények várótermeinek, kórtermeinek felújításának ott, ahol erre az elmúlt három évben nem került sor. Vagyis a festésnek, csempézésnek van elsőbbsége minden más korszerűsítési munkával szemben, mert a betegek érdeke most ezt kívánja, emlékeztet az Mfor.

A  felújítások költségigénye az akkori számítások szerint 140 milliárd forintra rúgott volna, amelyet az idei tervezett fejlesztéseken belüli átcsoportosításokból teremtettek volna elő.

A kormány azonban csak a tegnapi ülésén döntött a felújításokról, amelyekre 140 milliárd helyett csak 60 milliárd forintot fordít. Eszerint az Egészséges Budapest Programban érintett 17 fővárosi székhelyű, állami fenntartású, közfinanszírozott kórház fertőtlenítési célú felújítása, és egyes esetekben a kórház külsejének a korszerűsítése kezdődhet meg. Ennek érdekében a kormány azzal bízta meg az emberi erőforrások miniszterét, hogy vizsgálja meg a feladat végrehajtásához szükséges 60 milliárd forintnyi európai uniós forrás bevonásának lehetőségét.

(forrás: Mfor)
hirdetés

Könyveink