hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

"Hajlandó volna lemondani egyes TB-ellátásokról?"

A VS.hu Századvégi akták III. részében, melyből megtudhatjuk, hogy milyen ügyekben rendelt közvéleménykutatást a kormány, az egészségügy több vonatkozásban is szóba kerül.

Több évnyi per után a vs.hu hozzájutott az Orbán-kormány munkáját segítő Századvég intézet több tízezer oldalnyi kutatásához és elemzéséhez, és ebből cikksorozatot készít.

A harmadik részben feltárul, hogy az érdemi kutatásokban milyen kormányzati ötleteket szondázott a cég, illetve milyen válaszok érkeztek a választóktól, amikor egy-egy emblematikus ügyről kérdezték őket – írják.

Hajlandó volna szükség esetén részben vagy egészben lemondani egyes TB-ellátásokról – például az ingyenes kórházi kezelésről vagy nyugdíjról – ha cserébe kevesebb járulékot kellene fizetnie? – szegezték például a kérdést 834, véletlenszerűen kiválasztott embernek a Századvég kérdezőbiztosai 2012 márciusában – tájékoztatnak a portálon.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából készült felmérés alapvetően a vállalkozói kedvet és az adózási hajlandóságot szondázta, utolsóként került a kérdések közé a fizetős állami egészségügyet és drasztikus nyugdíjreformot előrevetítő puhatolózás – olvasható a vs.hu-n.

Egy hónappal később egy a közigazgatási reformot vizsgáló felmérésben – a járási rendszerre való átállás minősítése mellett - arra vártak választ a megkérdezettektől, hogy hajlandóak lennének-e többet fizetni azért, hogy továbbra is biztosítva legyen környezetükben az oktatás és az egészségügyi ellátás, illetve azért, hogy a kulturális intézmények működése ne kerüljön veszélybe.

A teljes cikkért kattintson a vs.hu-ra.

(forrás: vs.hu)
hirdetés

Könyveink