2021. február. 28., vasárnap - Elemér.
hirdetés

Új útmutató a gyerekkori cukorbetegséghez

A szerzett cukorbetegségben szenvedő gyerekek gyógyításának új protokolljáról ír az mno.hu.

Az Amerikai Gyerekgyógyászok Akadémiája most először állított össze egy olyan útmutatást, mely a kettes típusú cukorbetegségben szenvedő gyerekek és a 10-18 éves fiatalok kezelésével kapcsolatban ad tanácsokat.

Idáig a gyerekgyógyászoknak többnyire csak az egyes típusú, veleszületett diabétesz kezelésével kellett foglalkozniuk, ám a gyerekkori elhízás terjedésével egyre több kettes típusú cukorbeteg gyerek jelentkezik náluk, amely állapot hátterében egész más okok állhatnak.

A most kiadott útmutató többek között kitér arra, hogy a kettes típusú cukorbetegség esetében metformin szedése javasolt, emellett jelentős életmódbeli váltás is szükséges, a vércukorszintet pedig rendszeresen ellenőrizni kell – olvasható az mno.hu-n.

(forrás: MNO)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

Pécs-Bécs újabb, fontos eredményt ért el a koronavírus elleni gyógyszerek fejlesztésében! Megkezdődtek a klinikai vizsgálatok!

Hazánkban jelenleg ötféle COVID-vakcinával zajlik a lakosság oltása, közülük 3 oltóanyagra (Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca) összeurópai szinten az Európai Gyógyszerügynökség, kettőre (Gam-COVID-Vac [Sputnik V], Sinopharm) a magyar gyógyszerhatóság, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) adott forgalomba hozatali engedélyt.