hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Terror és nyugtató

Hosszú cikkben bizonygatja a Magyar Idők, hogy Magyarország felkészült a biológiai támadásra. Arra reagálnak, hogy egy ilyen jellegű terrorakció lehetősége is felmerült a franciaországi események kapcsán.

„Minden jelenleg ismert veszélyes, vegyi vagy biológiai fegyverként is alkalmazható kórokozó kimutatására felkészült az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) – közölte a Magyar Idők érdeklődésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma – írják áttekintésükben. – Az úgynevezett Nemzeti Biztonsági Laboratóriummal hazánk a legmagasabb biztonsági követelményeket is kielégíti, speciális védelmi rendszerekkel rendelkezik. Ebben a járványügyi csúcslaboratórium, illetve a többi referencialabor alkalmas a legveszélyesebb kórokozók elkülönítésére, tenyésztésére, valamint biokémiai tesztek elvégzésére, a gyógyszerekkel szembeni rezisztenciájuk meghatározására. A szakemberek saját készítésű, nemzetközi körvizsgálatokban igazolt diagnosztikai eljárások, tesztek előállítására is képesek. A kiemelten veszélyes kórokozók által megfertőzött betegek ellátására – tették hozzá – az Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézetet jelölték ki, de a kórházak toxikológiai osztályai is képesek a fertőzött betegek kezelésére. ...

A tárca emlékeztet: a biológiai terrorcselekmény, illetve az azt követő járványveszély idején az Egészségügyi válsághelyzetek kezelésének országos tervé­ben foglaltakat lehet és kell alkalmazni. Ennek része, hogy az Országos Tisztifőorvosi Hivatal, az Országos Epidemiológiai Központ és a fővárosi és megyei kormányhivatalok népegészségügyi szervei szükség esetén zárlatot rendelnek el, mentesítőhelyet jelölnek ki, intézkednek a mentesítés végrehajtásáról, a karantén megszervezéséről” – olvasható a magyaridok.hu-n.

 

(forrás: Magyar Idők)
hirdetés

Könyveink