hirdetés
hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Amerika még mindig retteg

 Az Egyesült Államok ellen tervezett terrorakciók megakadályozása, Amerika terrorizmussal szembeni kiszolgáltatottságának csökkentése, az esetlegesen mégis bekövetkező támadások okozta károk minimalizálása, valamint a hatékony helyreállítás a feladata a World Trade Center elleni terrortámadás után 2002 novemberében létrehozott amerikai Belbiztonsági Minisztériumnak. A tárca tevékenységi körébe tartozik ennek megfelelően a kémelhárítás, a határforgalom ellenőrzése és a közlekedésbiztonság, a hazai terrorizmuselhárítás, a legfontosabb infrastruktúra és a kulcsfontosságú vagyon védelme, a vegyi, biológiai vagy nukleáris terrorakciók elleni védekezés, valamint a felkészülés váratlan támadásokra (rendőrök, tűzoltók és az egészségügyi személyzet felkészítése).
 A Belbiztonsági Minisztérium égisze alá tartozik ma a Partőrség, a Szövetségi Katasztrófa-elhárító Ügynökség, a Titkosszolgálat, a Közlekedésbiztonsági Igazgatóság és számos tevékenységi kör, amelyeket korábban a Bevándorlási Hivatal és a Vámőrség látott el. 2004- ben a minisztérium költségvetése kb. 37 milliárd dollár volt, 2005-re 40 milliárdot irányoztak elő.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
SZALAI ANNA (NEW YORK)
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés