hirdetés
2020. október. 28., szerda - Simon, Szimonetta.
hirdetés

Tehermentesíti az új rendelő a János kórházat

A Budakeszi környékén élőknek a Szent János Kórház nyújtotta az alapszakmás ellátásokat, ahová az eljutás többször nehézkesnek bizonyult.

Az alapszakmákon kívül a közeljövőben a szakrendelőben elérhető lesz fizikoterápia és gyógytorna is, ezen ellátások finanszírozási befogadása folyamatban van a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőnél – mondta Kőszegi Gábor intézményvezető. A budakeszi szakrendelő ellátási területe Budakeszi és a Budakörnyéki Önkormányzati Társuláshoz tartozó települések közül Budajenő, Herceghalom, Páty, Perbál, Telki, Tinnye, Tök és Zsámbék lakosságát foglalja magában, 45 ezer emberrel.

Cserháti Péter, aki az Állami Egészségügyi Ellátó Központ szakértőjeként felel az Egészséges Budapest Programért közölte, a kormány 32 szakrendelő esetében több mint 58 milliárd forint fejlesztési forrásról döntött. A budakeszi szakrendelő megújítása és fejlesztése jó döntésnek bizonyult, hiszen eddig a környéken élőknek a Szent János Kórház nyújtotta az alapszakmás ellátásokat, ahová az eljutás többször nehézkesnek bizonyult.

A budakeszi szakrendelő 71,3 millió forintot kap fejlesztésre az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében – közölte a település polgármestere kedden az intézményben tartott sajtótájékoztatón. Csutoráné Győri Ottilia elmondta, a fejlesztési forrásból az önkormányzat működtetésében lévő szakrendelőben orvostechnikai és informatikai beruházások valósulnak meg. A nőgyógyászati szakrendelés 24 millió, a szemészeti 12,4 millió, a fül-orr-gégészet 6,7 millió, a bőrgyógyászat kétmillió, valamint a fizikoterápia és a gyógytorna szakrendelés 4,8 millió forint értékben kap új orvostechnikai eszközöket. Ezeken felül informatikai fejlesztések is megvalósulnak 21 millió forintért, de a bútorzat hiányzó elemeire is költhetnek 6,7 millió forintot.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

Könyveink