hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Szeptemberig marad az átlagfinanszírozás

Szeptembertől a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően finanszírozza az egészségügyi ellátásokat a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK), írja a Weborvos.

A COVID 19 járvány miatt kihirdetett átlagfinanszírozás a 2020. szeptember havi teljesítmények elszámolásától megszűnik, azaz 2020. szeptembertől a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő az egészségügyi ellátásokat a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően finanszírozza, írja a NEAK a honlapján. 

Szakellátások esetén nem közölnek újabb teljesítményvolumen-korlátot (TVK), a NEAK a 2019. november – 2020. február közötti időszakban keletkezett maradványt veszi figyelembe göngyölített maradványként a 2020. szeptember havi teljesítmények elszámolása előtt.

A finanszírozási év hátralevő részében a valós teljesítményen alapuló hónapokra – azaz csak a 2020. szeptemberre és októberre – szezonindex módosítására lehetőséget biztosít a NEAK 2020. szeptember 30 napjáig, az általános szabályok szerinti módon és mértékében, írja az alapkezelő közleményére hivatkozva a Weborvos.

(forrás: WebOrvos)
hirdetés

Könyveink