hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Szakmákat tett tönkre a hálapénz-rendszer

A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének elnöke szerint csak béremeléssel nem lehet megváltoztatni a korrupt rendszert, közli az ATV.

Dénes Tamás, a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének elnöke szerint a betegnél is el kellene érni, hogy ne akarja megvásárolni az orvost, ne akarja magát előrevásárolni a várólistán. A szakember elmondta, Angliában és Svédországban is vannak várólisták, mégsincs hálapénz, ami megalázza az orvost, az ápolót és a beteget is, vélekedett az ATV Egyenes beszédben.

„Szakmákat tett tönkre a hálapénz-rendszer”, fogalmazott Dénes, aki szerint az érsebészet jó példa erre. Felméréseik ugyanakkor azt mutatják, évről évre csökken a Magyarországon kifizetett hálapénz összege.

Arról is beszélt, el szeretnék érni, hogy az állam hivatalosan is együttműködjön a magánszolgáltatókkal, így lehetne tehermentesíteni valamennyire a nagyobb egészségügyi intézményeket és az államnak is olcsóbb lenne, mert sok beteg ki tudna kerülni a várólistákról. A ReSzaSz elnöke szerint így a nagy kórházak a valódi, súlyos betegek ellátásával tudnának foglalkozni.

(forrás: ATV)
hirdetés

Könyveink