hirdetés
2020. július. 04., szombat - Ulrik.
hirdetés

Éger hálapénzről, béremelésről, egyeztetésről

A hálapénz a betegellátás minőségét veszélyezteti, ezért sürgősen meg kellene szüntetni, mondta Éger István az InfoRádió Aréna című műsorában.

hirdetés

A paraszolvencia kivezetéséhez szükséges béremelésnek nyoma sincs a 2019-es költségvetésben, ezért sürgős tárgyalásokra volna szükség – mondta Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. A fiatal szakorvosok képzése, a szakorvossá válás folyamata csorbát szenved a paraszolvencia torzító hatása miatt. Ez a jövő orvosgenerációjának minőségi munkáját és így a betegellátás minőségét veszélyezteti – tette hozzá. A hálapénz kivezetése össztársadalmi kampányt és politikai döntést igényel, ahol a hálapénzt adókat ugyanúgy meg kell szorítani, mint az azt elfogadókat.

A béremelés mértékéhez az orvosi kamarai életpálya tervszámai az irányadók. Az elmúlt két évben a szakorvosi karban átlagosan 70 százalékos béremelés történt, Éger szerint még ugyanennyi emelés lenne szükséges ahhoz, hogy a tárgyalások érdemben megkezdődhessenek. A 2019-es költségvetésben viszont ennek nyoma sincs, ezt 2020-ra elodázni nagyon veszélyes lenne, ezért egy nagyon intenzív és gyorsan elinduló tárgyalássorozatra lenne szükség.

(forrás: InfoRádió)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink