hirdetés
2020. október. 28., szerda - Simon, Szimonetta.
hirdetés

Sürgősségi ellátás: a betegeket is kérdezi az ÁSZ

Ezer közpénzfelhasználó szervezetet érintettek az ÁSZ ellenőrzései tavaly, foglalta össze a évértékelésében a számvevőszék elnöke, amelyet az ÁSZ csütörtökön juttatott el az MTI-nek.

Domokos László hangsúlyozta: az Állami Számvevőszék 2018-ban is betöltötte az alaptörvényben meghatározott közpénzügyi garantőr szerepét, ellenőrzéseivel, elemzéseivel és széleskörű tudásmegosztó tevékenységével hozzájárult a közpénzügyek fejlesztéséhez. Az ÁSZ alapvető feladata az Országgyűlés által hozott törvények betartásának ellenőrzése, a jogállam védelme – hívta fel a figyelmet, és hangsúlyozta: a törvényeket minden közpénzfelhasználónak be kell tartania.

Idén kiemelt figyelmet fordítottak az egészségügyi ágazatra  erről az ÁSZ elnöke azt mondta, hozzájárulnak a kórházak és egészségügyi szakrendelők gazdálkodásának megerősítéséhez, és hozzátette, hogy folyamatban van a sürgősségi betegellátó rendszer átfogó ellenőrzése, amely során a betegek tapasztalatait is feltérképezik.

Az Állami Számvevőszék 2018-ban is hozzájárult a megelőzésen alapuló korrupció elleni célkitűzések megvalósításához  hangsúlyozta Domokos László. Magyarországon ma már nemzetközi összehasonlításban is tudatosnak tekinthető a megelőzésen alapuló korrupció elleni fellépés, megerősödött a közszféra integritása, mindezt Magyarország kiemelkedő gazdasági eredményei is alátámasztják  közölte.

A 2018-as év a társadalmi bizalomépítés éve is volt az Állami Számvevőszék életében  mondta, és a Nielsen közvélemény-kutató augusztusi, országos reprezentatív kutatását említette, amely szerint a magyar társadalomban emelkedik az Állami Számvevőszéket és annak tevékenységét ismerők aránya, valamint egyre többen bíznak az ÁSZ megállapításaiban.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

Könyveink