hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Sikeres tesztüzem az OOI-ben

A Népszava szerint elmaradt a tumultus csütörtökön hajnalban az Országos Onkológiai Intézetben. A bejáratot már hat órakor nyitották,

A folyósokat elválasztó üvegfelületekre szinte mindenütt kifüggesztették az új rendet: az épületet hatkor nyitják, fél nyolctól kezdődik az ellátás. A nyolcas épület első emeletén dolgozó onkológus orvos szerda délután egyenként telefonon hívta betegeit hat és hét közötti időpontokat ajánlva nekik. Az ő ajtaja előtt, 6.20-kor valóban nincs tömeg, ütemesen hívja be pácienseit. Megírja az ambuláns lapokat, amellyel az érintetteknek vissza kellett menniük a regisztrációs pulthoz – írja helyszíni riportjában a Népszava.

Az egyik várakozó szerint az utóbbinál kapnak sorszámot vérvételre, illetve kezelésre. De nem most rögtön, hanem fél nyolctól. Addig sétálgatnak. A vékony asszony fiát kísérte, ők nem kaptak tegnap telefont. A fiát faggatja: volt nem fogadott hívásod? Aggódva nézik a készüléket, ám nyoma sincs annak, hogy őket is értesítették volna. Az anya egyre idegesebb, meg is jegyzi az előtte érkezőnek: ő bizony még ő előtte bemegy, tudni akarja, mi a helyzet. Nehezen viselné, ha ma nem kapná meg a kemoterápiát. A fiú fel alá sétál. Még csak fél hét, de az orvosnő ajtaja előtt az új érkezőkkel vagyunk már féltucatnyian. Többen arról beszélgetnek, hogy majdnem föl sem vették a vizittel kapcsolatos hívást, mert az hívószám kijelzés nélküli volt.

A tesztüzem úgy tűnik sikerrel debütált az Országos Onkológiai Intézetben.

Hajnal öt előtt a hvg.hu is ott állt az Országos Onkológiai Intézet bejárata előtt, hogy kiderüljön, beigazolódik-e a félelem a rákos betegek utcai várakozásáról. Fél 6-kor már 3 beteg várakozott, de a szigor enyhült, a portások beengedték őket a főépület előterébe, hogy le tudjanak ülni, vagy használhassák a mosdót. Onnan hat előtt pár perccel lehetett tovább menni.

A lap kórházi forrásból úgy értesült, a főigazgató kötelező túlórát rendelt el a kemoterápiánál, hogy ne maradjon el kezelés. Állítólag korábban egy-két esetben volt példa ilyenre.

(forrás: Népszava, hvg.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink