hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Kásler Miklós volt a célpontja az OOI elleni kampánynak

A Hír TV Magyarország élőben című műsorában Polgár Csaba, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója mesél az intézet ellen felhozott vádakról és azok valótlanságáról valamint az ellátásban bevezetett fejlesztésekről.

Teljesen váratlanul ért minket ez a kampányszerű akció, múlt szerdai napon jött le a 24.hu majd pedig az Index nevű portáloknak a tudósítása, felvételekkel, amelyeket a jogszabályokat megszegve, bejelentés nélkül és főigazgatói engedély nélkül forgattak. Ugyan közforgalmú helyen, de a mi kórházunk egy komoly rendszerelem is és bejelentés és engedély nélkül tilos forgatni.

Adott volna engedélyt, ha bejelentkeznek? – kérdezett közbe a Hír TV Magyarország élőben című műsorának vezetője.

Természetesen, megfelelő feltételek esetén nem is tagadhatjuk meg a forgatást az adatvédelmi biztos állásfoglalása alapján, de egy ilyen létfontosságú rendszerelemnél, ahol ugye izotópos kezelések, sugárterápia és sugárveszélyes helyek is vannak, nem csak a betegellátásnak a biztonságát kell biztosítanunk, hanem a sajtó munkatársai is veszélybe kerülhetnek. A tudósítások megjelenésével egy időben legalább 8 hírportáltól kaptunk azonnal írásbeli kérdéseket. Úgy érzem, hogy ez Közép-Európa és Magyarország legjobban felszerelt onkológiai intézete elleni támadás természetesen nem az intézetnek és nem is a jelenlegi, Polgár Csaba nevű főigazgatónak szólt, hanem előző főigazgatónknak Kásler Miklós professzornak. Teljesen értetlenül álltunk a helyzet előtt, amikor Magyarország legjobban felszerelt létesítményét érte ez a támadás – mondta Polgár Csaba, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója.

(forrás: Hír TV)
hirdetés

Könyveink