hirdetés
hirdetés
2024. május. 03., péntek - Tímea, Irma.
hirdetés

Rekordbírságot szabott ki az OGYI

Ötszáz millió forintra büntette és visszavonta a nagykereskedői engedélyét az Országos Gyógyszerészeti Intézet a PROMPT PHARMA Szolgáltató és Kereskedelmi Kft-nek. 

Az Ogyi honlapján megjelent határozat szerint a PROMPT PHARMA  ismételt jogsértő magatartásával súlyos közegészségügyi és gyógyszerbiztonsági kockázatnak tette ki a gyógyszerellátás rendszerét. A határozat indoklásában felsorolt jogszabályok alapján elképzelhető, hogy hibás vagy hamisított gyógyszert közvetlenül lakosságnak vagy nem nagykereskedőnek adott el, a hamis vagy hibás mivoltát nem jelentette, ráadásul az ezekkel kapcsolatos  nagykereskedelmi előírásokat is megszeghette.

A nagykereskedő a GYEMSZI-OGYI határozata alapján, annak kézhezvételét követően haladéktalanul köteles a hatóság rendelkezésére bocsátani a tulajdonában levő, és általa más jogcímen tárolt vagy raktározott gyógyszerek tételes listáját. Harminc napja van arra, hogy visszáruként értékesítse a tulajdonában lévő termékeket.

A cég honlapja szerint a Prompt Pharma Kft. a hazai gyógyszer-nagykereskedelem egyik legjelentősebb szereplője. A piaci részesedése a budapesti patikai piacszegmensben meghaladja a tíz százalékot. A cég két telephelyről látták el a partner gyógyszertárakat és a társ gyógyszernagykereskedőket. A 2012. évi éves beszámoló szerint 2011-ról 2012-re megfeleződött a cég forgalma, ennek megfelelően az üzemi üzleti tevékenységének eredménye is közel megfeleződött, amit tovább rontott a pénzügyi műveletek eredményének csökkenése is. A mérlegbeszámoló adatai alapján feltételezhető, hogy a bírság összege rendelkezésre áll. 

A PharmaOnline péntek reggel a GYEMSZI-OGYI-hoz fordult, kérve a hatóságot a rekordösszegű bírság kiszabásának magyarázatára.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés