hirdetés
2020. augusztus. 09., vasárnap - Emőd.
hirdetés

Rekord összeg IT-biztonságra

Várhatóan rekord összeget, akár 22-24 milliárd forintot is költhetnek IT-biztonságra a szervezetek idén Magyarországon a tavalyi 20 milliárd forint után, közölte az IT-biztonsággal foglalkozó Hunguard Kft.

hirdetés

A társaság arra számít, hogy a hardveres és szoftveres védelmi megoldások mellett az IT-biztonsági büdzséből egyre nagyobb részt fordítanak majd 2016-ban a megfelelő szakemberek foglalkoztatására, valamint biztonságtechnikai képzések szervezésére a nem szakterületi munkatársak részére is. A különböző víruskereső programok jogdíja mellett a hardveres eszközök karbantartása és fejlesztése is jelentős mértékben hozzájárulhat az idei rekordköltésekhez.

 Az IT-biztonsági költések elsődleges oka az információtechnológiai rendszerek biztonságos működéséhez szükséges védelem biztosítása. A Hunguard ugyanakkor furcsállja, hogy a szervezetek túlnyomó része még mindig nem költ adatszivárgás elleni védelemre, a legtöbben nem ismerik fel, hogy az üzleti adatok elvesztésének vagy kiszivárgásának milyen következményei lehetnek.

A Hunguard Kft. a nemzetközi trendek és a hazai piac működése közötti ellentmondásnak nevezte, hogy míg nemzetközi szinten a vállalatok belső kapacitásaik fejlesztésére törekednek a biztonságtechnika területén, Magyarországon jellemzően magyar szakcégek számára szervezik ki az IT-biztonsági tennivalókat. Ennek oka a kedvezőbb ár-érték arány, mivel a magyar szakcégek szakmai felkészültsége világszinten is megállja a helyét, és emellett globális viszonylatban megfizethető áron kínálják szolgáltatásaikat.

A nemzetközi kimutatások szerint az IT-biztonsági kiadások tavaly globálisan elérték a 75,4 milliárd dollárt, ez 4,7 százalékos növekedés a 2014-es évhez képest, ami részben a fokozott kormányzati kezdeményezések, a vállalati tudatosság és a jogszabályváltozások eredménye. Az IT-biztonságra költő iparágak közül a pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó vállalatok és a bankok járnak az élen, őket követik az IT-biztonsággal foglalkozó vállalatok, a kormányzati szervek, valamint az oktatási és egészségügyi szervezetek.

(forrás: MTI)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!