hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Onkológiai Akadémia a rákellenes programok összehangolásáért

Az országok rákellenes programjainak összehangolásában és egy egységes onkológiai hálózat kialakításában segít a Közép- és Kelet-európai Onkológiai Akadémia – mondta Mátrai Zoltán onkológus, az akadémia tagja pénteken az M1 aktuális csatornán.

A daganatos megbetegedések nem ismernek országhatárt, a rák a szív- és érrendszeri megbetegedések után a második fő halálok, ezért is fontos, hogy az országok együtt dolgozzanak a lehető legjobb eredmények eléréséért – mondta Mátrai Zoltán onkológus.

Az akadémia tagországainak munkatársai azon dolgoznak, hogy közösen cselekedjenek az onkológia területén nemcsak a diagnosztikában, hanem a terápiában és kutatásban is, ezzel csökkentve az elhalálozási arányt a daganatos betegek között. Az együttműködés része a betegségről megszerzett és a gyógyításban használható tudás megosztása  mondta Mátrai Zoltán, hozzátéve, Magyarországon az onkológiai sebészet a legmodernebb eljárásokat használja a daganatos betegek kezelésére. Az országos onkológiai intézet a közép-kelet-európai régió egyetlen úgynevezett komprehenzív rákcentruma, amely az jelenti, hogy az onkológiai ellátásban a diagnosztikától a rehabilitációig minden rendelkezésre áll a betegellátásra.

A műsorban elhangzott, hogy a 2019 júniusában létrehozott Közép- és Kelet-európai Onkológiai Akadémia 260 millió ember onkológiai ellátásáért vállalt felelősséget. Az akadémiához 21 ország, köztük Oroszország is társult.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink