2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Oktatási központ épül a külföldi hallgatóknak Debrecenben

Eredményes volt a Learning Center építésére kiírt közbeszerzési eljárás a Debreceni Egyetemen (DE), a nyertes ajánlattevővel megkötötték a kivitelezői szerződést. Három pályázó közül a nyertes debreceni Dryvit Profi Kft. nettó 3,4 milliárd forintos költséggel építheti fel az intézmény új, több mint 4000 négyzetméteres, multifunkciós oktatási épületét az Egyetem téri campuson.

Közleményük szerint az új épület az egyetem több mint 6300 külföldi hallgatójának oktatási körülményeit javítva növeli az intézmény versenyképességét a nemzetközi oktatási piacon.

A Learning Center bejáratai előtt pihenőkerteket alakítanak ki, a földszinten kapnak helyet a központi aula és a közösségi terek, az emeleti szintről is megközelíthető 256 fős előadó terem, a büfé, irodák és kiszolgáló terek, köztük az egyetemi ajándék- és könyvesbolt. Az első emeleten nyitott, szeparálható, térfalakkal tagolt közösségi tanuló boxok lesznek. A második emeleten elektronikus vizsgáztató termet, oktató termeket, imateremet, szeparált konzultációs tereket alakítanak ki, míg a harmadik emeleten a szerverterem és a gépészeti terek helyezkednek majd el.

A beruházást az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) pályázatán elnyert európai uniós, illetve saját forrásból finanszírozza az egyetem.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink