hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

 

Mi jelöljük ki az új egészségkutatási irányokat

A jövőben Magyarország jelölheti ki az új egészségkutatási irányokat, miután a Massachusetts Institute of Technology (MIT) LinQ Catalyst programjában kiemelt státust kapott.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az MIT és Magyarország, a Debreceni Egyetem és a GE innovációs együttműködését ismertetve hétfői budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: azon dolgoznak, hogy ne csak gyártsák Magyarországon a high-tech dolgokat, hanem itt történjen a fejlesztésük is, ebben pedig kiemelt szerepe van a magyar felsőoktatási intézményeknek.

Mint mondta, az MIT LinQ Catalyst programjában a Debreceni Egyetem a GE Healthcare iparágával együtt vesz részt, és az egészségtudomány, egészségipar területén végeznek kutatásokat. Az egyetemen dolgoznak majd a PhD hallgatók, akik egyben az MIT kutatói is lesznek, mondta.

A  világ vezető műszaki egyeteme , a Massachusetts Institute of Technology 7 évvel ezelőtt alkotta meg egyedülálló képzési programját, mely egészségügyi kutatási projektek létrehozására és támogatására irányul.

A Catalyst program célja, hogy paradigmaváltást hozzon a kutatás megközelítésében, a jövő kutatóinak képzésében annak érdekében, hogy kutatás végső eredménye nagyobb valószínűséggel hasznosuljon az akadémián kívül, és valós hatást fejtsen ki világunkra, írja az MTI nyomán a dehir.hu.

(forrás: MTI, dehir.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink