hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Nagy bejelentésre készül Elon Musk

A Neuralink Elon Musk egy kevéssé ismert cége, amely azt akarja elérni, hogy az emberi agyat gépekkel lehessen összekötni, írja a hvg.hu.

Július 16-án, kedden nagyszabású rendezvényt tart az emberi kommunikáció feltúrbózására létrehozott Neuralink, amely a vizionárius Elon Musk 2017 óta létező érdekeltsége. Az eseményt az egész világon élőben sugározzák, ami csak izgalmasabbá teszi az egészet, írja a lap.

A Neuralinket egy különleges interfész megalkotására hozták létre, hogy elősegítsék az emberi agy és a gép közvetlen kapcsolódásának lehetőségét. A munkát Elon Musk irányítja.

A Tesla, a SpaceX és a PayPal nevű cégekkel komoly elismerést kivívó Musk szerint az emberi kommunikáció őrült lassú, egy géphez való kapcsolódással viszont van rá mód, hogy a műveletet felgyorsítsuk. A Neuralink azt vizsgálja, mindez hogyan lenne megvalósítható, de Musk szerint a cél ennél grandiózusabb: olyan, agyba ültethető termékeket szeretnének gyártani, melyeket a gyógyításban is felhasználhatnának.

Musk korábban az időskori demenciát és a sztrókot emelte ki mint szerinte orvosolható gondok, és mint a Neuralink elsődleges kutatási területei. A Neuralink fejlesztései mellett számos érv szól, köztük Musk ijesztő jóslata, miszerint vagy megtanulunk valahogy közvetlen kommunikációba lépni a gépekkel, vagy azt kockáztatjuk, hogy amikor már elég fejlettek lesznek, irreleváns tényezővé válik számukra az emberiség, ezért eltörölnek minket.

(forrás: hvg.hu)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!