hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 6090
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2022-05-16

Az új injektálható gél segítségével immunsejtek juttathatók a rákos daganatokba, ami növelheti a terápia hatásosságát, írja az OTSZ Online.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-05-14

Egy új tanulmány alapján azonosíthatták a bölcsőhalál (Sudden Infant Death Syndrome, azaz SIDS) okát – írja az IFLScience nyomán a 24.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-05-13

Egy kutatócsoport felfedezése megerősíti azt a feltevést, hogy a gyors ritmus a szükséges előfeltétele a magasabb rendű agyi funkciónak.

#4
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-05-12

Egy, a Nature Communications folyóiratban megjelent cikkben arról számoltak be, hogy őssejtekből létrehozott prenatális agymodellen sikeresen alkalmaztak két olyan génterápiás módszert, melyek alkalmasak lehetnek az autizmus egyik formájának, a Pitt-Hopkins szindrómának a kezelésére.

#5
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2022-05-10

Lezárult az Oktató Családorvosok Magyarországi Kollégiumának szív- és érrendszeri betegségek visszaszorítását támogató pályázata.

#6
Medical Online >> Rovatok >> informatika
2022-05-10

A tanszéken zajló kutatások hozzájárulnak egyebek mellett az emberi agyműködést egyre jobban leképező neurális rendszerek fejlesztéséhez.

#7
Medical Online >> Uroonkológia
2022-05-09

A CABOREAL vizsgálat adatai szerint a napi 60 mg-os dózissal indított cabozantinib-kezelés jobb kimeneteleket eredményezett metasztatikus vesesejtes carcinomában szenvedő betegek nem válogatott csoportjában, akiknél korábban már jelentős előkezelés történt.

#8
Medical Online >> Uroonkológia
2022-05-09

A SWOG 1500 vizsgálat célja a sunitinib és cabozantinib, valamint a crizotinib és savolitinib összehasonlítása volt annak megítélésére, hogy a MET-célzott terápia javítja-e a klinikai kimeneteleket a hagyományos VEGF-célzott szerekkel elérhető eredményekhez képest papilláris vesesejtes carcinomában.

#9
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-05-09

A hvg.hu a Science nyomán ír arról a kutatásról, amely során génszerkesztéssel fordítják vissza a fiatalkori alkoholfogyasztás káros hatásait.

#10
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2022-05-09

A Massachusetts General Hospital kutatói a Proceedings of the National Academy of Sciences folyóiratban egy olyan új vizsgálati módszerről számoltak be, amely közelebb vihet minket az Alzheimer-kór korai felismeréséhez.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Svédországban is radikálisan megnőtt a jodidtabletták vásárlása a csernobili harcok nyomán megemelkedett sugárzás miatt, de a nukleáris biztonságért felelős hatóság nem ajánlja a jodid szedését, mert nincs értelme.

Az amerikai Oregon Health and Science University kutatóinak legújabb vizsgálata szerint, amely a Science Immunology január 25-i számában jelent meg, a legnagyobb ellenanyagszintek az oltott és COVID-19-en átesett emberekben alakulnak ki.