2024. szeptember. 27., péntek - Adalbert.
hirdetés
hirdetés

MOK-díjak 2024: várják a jelöléseket

A hagyományoknak megfelelően az idei Országos Küldöttközgyűlésen, november 30-án is átadják a Magyar Orvosi Kamara által alapított díjakat.

A javaslatokat indoklással ellátva, a jelölt egyértelmű beazonosíthatóságának feltüntetésével, 2024. október 15-ig kérik a MOK Országos Hivatalának elküldeni a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email-címre.

Három díjra lehet jelöltet állítani:

MOK Hippokratész Emlékérem

A Magyar Orvosi Kamara 1999-ben "Hippokratész Emlékérmet" alapított a kamara munkájában kimagasló érdemeket szerzett kamarai tagok kitüntetésére.

A díjazandók személyére a kamara valamennyi tagja és szervezete javaslatot tehet, ezért kérik a kollégákat, hogy tagtársaik közül nevezzenek meg olyan személyeket, akik emberi, orvosi magatartásukkal példaképül állíthatók, akik kamarai munkájukkal, helytállásukkal méltán vívták ki a kollégák és a társadalom elismerését. A díjak odaítélésérről az emlékérem kuratóriuma dönt.

„A Közösségért” díj

A  díjat a Magyar Orvosi Kamara Országos Elnöksége 2017-ben alapította.

„A Közösségért” díjban azok a személyek részesülhetnek, akik:

  • valamilyen cselekedetükkel, személyes bátorsággal kiálltak az egészségügy jobbítása érdekében, vagy – akár egzisztenciájukat is kockáztatva – felhívták a szűkebb vagy szélesebb nyilvánosság figyelmét azokra a hibákra, amelyek a gyógyítást akadályozzák vagy rontják annak hatékonyságát;
  • hosszabb időn át aktívan segítették a Magyar Orvosi Kamara hatékonyabb működését, akár kamarai munkájukkal, akár a kamarán kívülről, vagy egyszeri, de jelentős segítséget nyújtottak ebben;
  • közéleti tevékenységük során példamutató módon dolgoztak, cselekedtek a Magyar Orvosi Kamara érdekében.

A díjazott bármely természetes személy vagy szervezet lehet, a díjazásnak nem feltétele sem az orvosi, egészségügyi tevékenység, sem pedig a kamarai tagság, valamint a magyar állampolgárság sem. Bárki jogosult jelöltet állítani. A beérkező jelölések közül az Országos Elnökség választja ki a díjazottakat.

MOK Média Díj

A Magyar Orvosi Kamara Elnöksége 1998-ban az egészségügyet érintő újságírás, hírközlés és tájékoztatás területén nyújtott kiemelkedő teljesítmény elismerésére MOK Média Díjat alapított. 

A díj odaítélése az "Egészségügyi ismeretterjesztés" és az "Egészségügyi publicisztika" kategóriákban történik és azok az újságírók, médiaszakemberek kaphatják, akik az egészségügyi újságírást, illetve ismeretterjesztést színvonalasan, értékteremtő módon, az orvoslást érintő egyéb szempontoknak is megfelelően művelik. Jelöltet, a kategória feltüntetésével, bárki javasolhat. A díjak odaítéléséről a MOK Országos Elnöksége dönt.

cimkék

hirdetés

Könyveink