hirdetés
2020. október. 20., kedd - Vendel.
hirdetés

Mérföldkőhöz érkezett az Irgalmasrendi kórház fejlesztése

Kozma Imre atya, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője elfogadta a beruházás második ütemének kiviteli tervét; 2021-re készül el teljesen a Budai Irgalmasrendi Kórház, írja a Világgazdaság.

A projekt folyamán a Frankel Leó út 17-19. szám alatti kórházat felújítják, valamint egy új központi épületet építenek 36 hónap alatt. Korábban – a beruházás első ütemeként, ápolási feladatok ellátására – egy új szárny építése kezdődött a Vidra utcai oldalon. Az épület egyszerű, elegáns, a műemléki főépülethez illeszkedő, de ahhoz képest visszafogott tömeg és homlokzatkialakítással készül el 2019 végéig. Földszintjén és pinceszintjén a patológia, laborok, logisztikai helyiségek és konyha helyezkednek el. Az épület első, második és harmadik emelete betegosztályoknak ad majd helyet. A betegszobákból kilépve a középfolyosók keleti végén a Duna és a Margitsziget panorámája tárul fel. A két épületet az első emeleten részben üveghomlokzatú híd köti majd össze.

Az első ütem az Irgalmasrend saját beruházásaként valósul meg, míg a második ütemben megújuló történelmi épület és az udvaron épülő operációs blokk 17,7 milliárdos költségvetésből, túlnyomó részben állami fejlesztési forrásokból készül majd el.

A 2. ütem kivitelezési sajátossága, hogy az építkezés alatt végig biztosítani kell az intézmény folyamatos és zökkenőmentes működését, illetve a gyógyító munkához szükséges nyugalmat és környezeti feltételeket úgy, hogy az udvaron az építési feladatok a falaktól néha csak méterekre zajlanak, számolt be a Világgazdaság.
(forrás: Világgazdaság)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

Könyveink