2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Megszűnnek a beutazási korlátozások Németországban

Június 1-től várhatóan augusztus végéig feloldják a németországi beutazásra eddig érvényes koronavírus-szabályozásokat: a visszatérő utazóknak és más beutazóknak nem kell igazolniuk, hogy oltási vagy gyógyultsági igazolással rendelkeznek és teszt sem kell, közölte a Német Turisztikai Hivatal (DZT).

A vírusvariáns-területekről érkezők számára azonban továbbra is érvényben maradnak a szigorú szabályok, a beutazás után 14 napos karanténba kell vonulniuk akkor is, ha oltási vagy gyógyultsági igazolással rendelkeznek.

Jelezték: jelenleg egyetlen ország sem tartozik a vírusvariáns-terület besorolás alá.

A tömegközlekedési eszközökön (városi és távolsági is), illetve az egészségügyben Németországban továbbra is kötelező a védőmaszk használata. Ugyanígy viselni kell a maszkot a Németországból induló, illetve az oda érkező repülőgépek fedélzetén is, írták.

*

A világon 530 717 343 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 6 294 600 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint csütörtök reggeli adatai alapján. Egy nappal korábban a világon 530 016 245 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 6 292 450 volt.

A fertőzés 193 országban és régióban van jelen. Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, és a nyilvántartás kritériumai is különböznek.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink