hirdetés
2022. október. 05., szerda - Aurél.
hirdetés

A fesztiválszezon lehet a majomhimlő terjedésének melegágya

A nyári szezon ünnepségei és fesztiváljai lehetnek a majomhimlő terjedésének melegágyai, közli a WHO figyelmeztetését a Napi.hu.

A WHO a majomhimlő terjedésére figyelmeztet a fesztiválszezon ideje alatt, a továbbterjedés lehetősége  kifejezetten nagy Európában, idézi a szervezetet a Der Standard. Az elkövetkező hónapok nagy zenei rendezvényei során ugyanis kifejezetten nagy esély van arra, hogy szexuális érintkezések során a betegség elterjedjen. Bár eddig sok esetet szexuális tevékenységhez kötöttek, fontos megjegyezni, hogy a vírus egyéb szoros érintkezések során is terjedhet.

A WHO szerint a járvány Európában már április közepén elkezdődött. Mivel a vírus nem úgy terjed, mint a koronavírus-járvány, a jelenlegi ismeretek szerint nincs szükséges olyan kiterjedt lakossági szintű intézkedésekre, mint a koronavírus esetében. A WHO szerint még nem biztos, hogy teljesen meg lehet fékezni a majomhimlő terjedését. Ehhez a fertőzéseket csökkenteni kell, például egyértelmű kommunikációval, a fertőzöttek elkülönítésével és a kontaktok hatékony felkutatásával, jelzi a lap.

(forrás: Napi.hu)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink