hirdetés
2020. február. 24., hétfő - Szökőnap.
hirdetés

Már 114 járásban működik egészségfejlesztési iroda

Mintegy 14 milliárd forintból épült ki az elmúlt hat évben az ország egész területét lefedő Egészségfejlesztési Irodák hálózata Szendrőtől Sarkadig, Létavértestől Farkasgyepűig.

hirdetés

A 114 járásban működő Egészségfejlesztési Irodáknak rendkívül fontos szerepük van a Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter által meghirdetett új egészségkultúra programban, a magyar emberek egészségi állapotának javításában, a népbetegségek megelőzésében.

Az idén kiteljesedett szűrőprogramok egyik legfontosabb eleme a megelőzés és a felvilágosítás, hogy az emberek megértsék, nekik is tenniük kell az egészségükért azzal, hogy elmennek a szűrésekre. Az országszerte működő Egészségfejlesztési Irodák felvilágosító munkájának köszönhető, hogy egyre többen vesznek részt a népegészségügyi szűréseken. Az EFI-k ezen kívül életmód-tanácsadással, a dohányzásról való leszokás támogatásával, szülői készségek fejlesztésével, sőt főző- és gyaloglóklub, tánc és közös kirándulás szervezésével is segítik a helyi lakosokat.

Fotó: archív
Fotó: archív

Az elmúlt években több százezren vettek részt az EFI-k által szervezett közösség- és szemléletformáló programokon. Az irodákban a szakemberek térítésmentesen mérik fel egyebek mellett a lakosság egészségi állapotát, térképezik fel az életmódból adódó rizikótényezőket, és ennek fényében adnak egyénre szabott tanácsokat, javasolnak életmódváltó tippeket a településeken, az iskolákban vagy a munkahelyeken.

Az irodák az Emberi Erőforrások Minisztériuma által indított új egészségkultúra programmal szinkronban a megelőzésére, a szűréseken való részvétel fokozására helyezik a hangsúlyt. A jelenleg 114 járásban működő egészségfejlesztési irodák közül 93-ban már kiemelt figyelmet fordítanak a lelki egészség ápolására, megteremtésére is.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink