hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Magyarország sikeresen alkudott, majd kimaradt (FRISSÍTVE: megszólalt a tárca...)

Többmilliós támogatástól esnek el a hazai HIV-megelőző programok, miután Magyarország nem vesz részt az Európai Unió hároméves programjában – írja a Népszava.

Két hete indult útjára az Európai Unió hároméves HIV-prevenciós programja, az IQhiv, amelyből hazánk szinte egyedüliként marad ki az uniós tagállamok között. "Az államtitkár végül nem írta alá a szándéknyilatkozatot" - mindössze ennyit tudott mondani Újhelyi Eszter, a magyarországi pályázat egyik előkészítője arra a kérdésünkre, hazánk miért marad ki a projektből. "Minden elvárásnak megfeleltünk, és még az uniós támogatásoknál kötelező önrészt is sikerült 40-ről 25 százalékra lealkudni" - részletezte a körülményeket a Szent László Kórház Központi Immunológiai Laboratóriumának vezetője, hozzátéve: az államtitkárság nem indokolta a döntést – olvasható a nepszava.hu-n.

FRISSÍTÉS (2013.06.20. 16:51):

Az európai uniós HIV/AIDS-megelőző programokra való pályázathoz szükséges önerőt nem tervezték be az egészségügyi költségvetésbe, de a prevenciót végző civil szervezetek számára van pályázható forrás - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi államtitkársága csütörtökön az MTI megkeresésére.

(forrás: Népszava)

cimkék

HIV
hirdetés

Könyveink