hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Lenne benne üzlet...

Az orvosi turizmus stratégiai fejlesztése kulcsszerepet játszhat az egészségügyi szakemberek migrációjának megállításában, a szükséges bérkompenzáció előteremtésében – írja a Napi Gazdaság.

Magyarország kivételes piaci helyzetet teremthet magának az egészségügy, az egészséggazdaság és az egészségipar fejlesztésének előtérbe helyezésével, a megfelelő stratégiai irányvonalak meghatározásával, illetve különböző területeken történő szakmai integrációjuk ütemezett megvalósításával – bizakodik a két szerző, Heim Pál, a Heim Pál Alapítvány stratégiai igazgatója és Ruszinkó Ádám, a Magyar Egészségturizmus Marketing Egyesület elnöke.

A legfőbb szempontok: jó minőségű ellátás, az otthoninál kedvezőbb áron; azonnali hozzáférés várólista nélkül; innovatív kezelések, amelyek lehet, hogy otthon nem elérhetőek; egyszerűbb jogszabályi környezet (például a mesterséges megtermékenyítés esetén). Hazánk célállomásként történő kiválasztását – különösen a Magyarországon leggyakrabban igénybe vett fogászati és plasztikai sebészeti beavatkozások esetén – egyelőre leginkább a fejlett nyugati világhoz képest kedvezőbb ár befolyásolja. De az egyre olcsóbb szolgáltatási árak, mint ahogy a világ bármely iparágában, előbb-utóbb itt is szédült árversenyt okozhatnak, amely e téren kivívott előnyünket rendkívül gyorsan elsorvaszthatja. Érdemes tehát már ma felkészülni a piac elvárásaira, és a területet a beteg, illetve az egyén számára értéket jelentő folyamatok mentén fejlesztenünk, hiszen a globális orvosi turizmusban érdekeltek 72 százaléka számára a magasabb ellátási színvonal (fejlettebb technológia+gyorsabb hozzáférés) a legfőbb kiválasztási szempont.

Az orvosszakmai területeket tekintve, egyelőre az immár komoly hagyományokra visszatekintő fogászat (implantológia, szájsebészet), valamint az esztétikai sebészet, az anti-ageing, a szemészet, szemsebészet, az ortopédsebészet, a mozgásszervi rehabilitáció, a szívsebészet, a meddőségi kezelés (IVF), az obesitas (elhízás) kezelése, a korai gyermekrehabilitáció, az onkológia, továbbá számos diagnosztikai eljárás és a szűrővizsgálatok a legkeresettebbek. A közeljövőben a bőrgyógyászat, az angiológia (érgyógyászat), az urológia, a nőgyógyászat, a légúti megbetegedések kezelése, a gyermek-szájsebészet lehet ígéretes, amelyeket a jól fölszerelt magánkórházak és megfelelő szabályozás mellett a közkórházak VIP-kórtermei is kiszolgálhatnak – olvasható a napigazdasag.hu-n.

(forrás: napigazdasag.hu)
hirdetés

Könyveink