hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

A cseh siker titka: olcsó és liberális

Elsősorban a mesterséges megtermékenyítés és plasztikai sebészet vonzza a külföldieket a csehországi szakrendelőkbe - állítja a témával foglalkozó Health-Czech társaság.

"A külföldiek alapvetően azért fordulnak a cseh orvosokhoz, mert a náluk megszokott árak feléért kapnak világszínvonalú ellátást és szolgáltatást" - jelentette ki Ondrej Sebestík, a társaság képviselője hétfői prágai sajtóértekezletén.

Sebestík szerint a csehországi kezelést igénylő külföldiek többsége Nagy-Britanniából, Németországból, Ausztriából és Oroszországból érkezik. "Tavaly a brit egészségügyi turisták számára Csehország volt a második legkeresettebb célország" - jegyezte meg Sebestík. Az egészségügyi turizmus évente majdnem egymilliárd koronát hoz Csehországba.

A Health-Czech felmérése szerint a csehországi kezelések kétszer-háromszor olcsóbbak, mint Nyugat-Európában. Például a vakbél eltávolítása Nagy-Britanniában mintegy 100 ezer koronába kerül, míg a cseh klinikákon 30 ezerbe. A női mellek megnagyobbítása Nagy-Britanniában átlagban 110 ezer koronába, Németországban 90 ezer koronába, Csehországban pedig 60 ezer koronába kerül - sorolta a példákat Sebestík.

A művi megtermékenyítés iránt ugyanakkor azért is növekszik a külföldiek érdeklődése, mert a csehországi törvényi szabályozás ezen a téren jóval liberálisabb, mint számos más országban - állítja a Health-Czech.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink