hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Az oroszok már a műtőben vannak

Nő az orosz egészségturisták száma Magyarországon, mert a magánklinikák rámozdultak az óriási kinti keresletre – írja az Origo.

A magyar magán-egészségügyi szektor régi, de alig teljesülő álma az orosz piac egy szeletének megkaparintása, és az utóbbi pár hónapban mintha megtört volna a jég – véli a lap.

Magyar szemmel nézve még a szupergazdagok alatti „vidéki felső tízezer” rétege is olyan széles, hogy az nagy lehetőségeket jelent az élelmes magyar klinikáknak. A 2012-es adatok szerint évente 1,5 millió orosz utazik egészségturisztikai céllal, és ebből 60 ezren kórházi ellátást is igénybe vesznek.

Az oroszokat azonban csak lassan, többnyire személyes kapcsolatok révén, orosz nyelven és speciális igényeik figyelembe vételével lehet becserkészni. Ám ha sikerül megnyerni őket, nagyon jó ügyfelekké válnak. A tapasztalatok szerint nem árérzékenyek, rendkívül lojálisak, szívesen visszajárnak, és adott esetben ajánlják is a klinikát a baráti körükben, ami igazi kincsesbánya a magyar szolgáltatóknak. Tipikusan a 200-500 ezer forintos kisebb, vagy közepesen bonyolult műtéti beavatkozásokat keresik.

A korábbi felmérések szerint a gyógyvizes rehabilitációs kezelések mellett az oroszok a plasztikai sebészeti, az ortopédiai, reumatológiai, és a meddőségi kezelések illetve a fogászat iránt érdeklődnek.

 „Aki sikeres akar lenni, annak mindenképpen valamilyen oroszországi jelenlétre van szüksége. Már olyan fogászatról is hallottam, amelyik kint nyitott egy kis rendelőt, de ott csak az előzetes felmérést végzi, a bonyolultabb kezelésekre pedig beutaztatja a pácienst” – idéz egy marketing szakértő az origo.hu cikke.

(forrás: origo)
hirdetés

Könyveink