hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

A magyar mozgásgyógyászatot ajánlották az azeriek figyelmébe

Magyarország fontos egészségturisztikai célpont lehet az Azerbajdzsánból érkező utazók számára közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A két ország gazdasági együttműködési  bizottságának január 27-28-i bakui ülésén a felek áttekintették a két ország közötti turisztikai kapcsolatok fejlesztésének lehetőségeit. Horváth Viktória, az NGM turizmusért felelős helyettes államtitkára meggyőződését fejezte ki, hogy a forgalom - különösen az egészségturizmus területén meglévő magyar adottságok még jobb megismertetése révén - a jövőben tovább növelhető. Hozzátette: a kormány célja, hogy Azerbajdzsán kiutazó forgalmában meghatározó egészségturisztikai desztinációként megjelenő Csehország pozícióját megközelítsük és reális alternatívát nyújtsunk az országból érkező turisták számára.

A magyar fél az együttműködés egyik kiemelt területének tekinti a gyógy- és rehabilitációs kezeléseket, és a mozgásszervi betegségek kezelésének területén elérhető magas színvonalú magyar szolgáltatásokat ajánlotta az azeri fél figyelmébe.

A KSH adatai szerint 2013-ban több mint négyszeresére nőtt az Azerbajdzsánból Magyarországra beutazók száma az előző évhez képest. Az év második felében, a közvetlen légi járat elindulásával összefüggésben pedig hatszoros volt a növekedés az előző év azonos időszakához viszonyítva.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink