hirdetés
2021. január. 17., vasárnap - Antal, Antónia.

Közel ötezren jelentkeztek a MESZK-be

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara közleménye szerint a kötelező kamarai tagság visszaállításának első napjaiban közel ötezren jelentkeztek a szervezetbe.

A kötelező kamarai tagság visszaállítása után mintegy két hónap áll az érintettek rendelkezésére a csatlakozáshoz.

"A Kamara számos eszközzel segíti a köztudottan nehéz helyzetben levő egészségügyiek tagfelvételét, a kötelezőségből fakadó ellenérzéseket pedig tartalmas szakmai programmal és alacsony tagdíjakkal kívánják ellensúlyozni." - írja a MESZK közleménye.

A hónap elején Kubonyi Jolán, a kamara alelnöke úgy fogalmazott: az elmúlt években a háromszorosára emelkedett az elvándorló ápolók száma, így az egészségügyi szakdolgozók körében is égető probléma a létszámhiány. Mint mondta, ez jó példa arra, hogy milyen fontos szerepük van köztestületüknek, hogyan képviseli tagjai érdekeit.

"Mindig lesznek, akik morognak a kötelezőség miatt" – tette hozzá akkor.

A MESZK minden jelenlegi, illetve leendő tagjukat levélben tájékoztatta a kamarába való belépéssel és a tagsággal kapcsolatos tudnivalókról. A köztestülethez elektronikus úton is lehet csatlakozni, de a belépéshez szükséges formanyomtatvány hozzáférhető minden területi szervezetüknél, valamint a honlapjukon is.

(forrás: MTI, MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

Könyveink