hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

Kórházaadósság, kórházépítés

Hagyja-e csődbe menni a kórházakat a kormány jövőre? A kérdés az intézmények adósságával kapcsolatos interpellációban hangzott el hétfőn az Országgyűlésben.

Lukács László György (Jobbik) a kórházak adósságáról interpellálta a kormány képviselőjét, mert a mai napig nem sikerült megakadályozni az intézmények hónapról hónapra történő eladósodását, mondta. Ennek oka lehet szerinte a beavatkozások túl alacsony állami térítése, valamint az egyre drágább eszközök. Így pedig évente 50-60 milliárd forint adósságot halmoznak fel a kórházak, hívta fel a figyelmet. Hagyja-e csődbe menni a kórházakat a kormány 2020-ban vagy rendezi az adósságukat? – kérdezte.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára válaszában hangsúlyozta: 2010-hez képest a 2020-as költségvetés 770 milliárd forint plusz forrást tartalmaz az egészségügyre. Arról is beszélt, a baloldal már a kórházépítést is ellenzi, a DK-s László Imre, a XI. kerület új polgármestere ugyanis azt mondta, nincs szükség új szuperkórházra. A Jobbik is kórházépítési stopot hirdetne Dél-Budán? kérdezte.

Lukács László György nem fogadta el a választ, szemben a Házzal, amely 122 igen szavazattal, 39 nem és 1 tartózkodás mellett jóváhagyta a reagálást.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink