hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Kökény: Tarlós adott utasítást a kórházigazgatók menesztésére

Kökény Mihály, az MSZP egészségpolitikusa szerint Tarlós István főpolgármester adott utasítást a kórházigazgatók menesztésére.

Az MSZP Egészségpolitikai Tanácsadó Testületének elnöke közleményében úgy fogalmazott: "lehet ezt pályázatok kiírásával álcázni, azonban a tény mégis az, hogy négy főigazgatónak felmondtak. Ezzel (Tarlós) elismerte, eddigi nyilatkozatai valótlanságot tartalmaztak".

Az egészségügyben, a jelenlegi források alapján a mostani szolgáltatások fenntartására is alig van esély. Továbbá az adósságokkal küzdő kórházak eladósodottsága is tovább növekedhet - vélte Kökény Mihály.

Amint arról korábban beszámoltunk, Tarlós István és a fővárosi kórházi vezetők találkozója után a Főpolgármesteri Hivatal bejelentette: február végéig négy budapesti kórház vezetésére ír ki pályázatot a főváros.

Tarlós István február elsején még leállíttatta Szentes Tamás intézkedéseit, és külföldről üzente meg: "egyetlen egészségügyi intézményvezető sem lesz kirúgva". Ezt másnap, a Szócska Miklóssal közösen tartott sajtótájékoztatón is megerősítette, a tizenkét kórházigazgatóval szervezett találkozóval kapcsolatban pedig az mtv reggeli műsorában visszautasította, hogy "raportra hívta volna őket".

 

(forrás: MTI, MedicalOnline, m1)
hirdetés

Könyveink