2024. június. 30., vasárnap - Pál.
hirdetés
hirdetés

Kitüntetések, díszünnepség a Semmelweis Egyetemen

Egésznapos ünnepségsorozattal, koszorúzásokkal, köszöntőkkel emlékezett meg a Semmelweis Egyetem névadója, Semmelweis Ignác születésének 206. évfordulójáról, valamint a magyar egészségügy napjáról.

A június 28-i megemlékezések a Semmelweis Orvostörténeti Múzeumban kezdődtek, a Belső Klinikai Tömbben, majd a Rókus Tömbben folytatódtak, a megemlékezést pedig a NET-beli díszünnepség zárta, ahol csaknem 200 egyetemi polgár vehetett át elismeréseket és kinevezéseket.

Fotó: Semmelweis Egyetem
Fotó: Semmelweis Egyetem

A víziókról a rektor kiemelte a folyamatos építkezést fontosságát, hozzátéve, hogy a jelenleg kivitelezés alatt lévő infrastrukturális fejlesztések 50 milliárd forintos nagyságrendjét. Épül a Nemzeti Orvosi Innovációs Képző Központ; hamarosan kezdődik a Ferenc téren az Egészségügyi Közszolgálati Kar campusának kialakítása; folyamatban van az Anatómiai, Szövet-és Fejlődéstani Intézet felújítása; a Szent Rókus Klinikai Tömb felújítása; a Városmajor 70 projekt. Emellett százmilliárd forintot jelentős mértékben meghaladó infrastrukturális fejlesztés van tervezési fázisban – mondta el a rektor, hangsúlyozva, hogy a beruházások mind az innovációt, a betegellátás és az oktatás színvonalának emelését szolgálják, valamint annak a stratégia célnak az elérését, hogy a Semmelweis világ 100 legjobb egyeteme közé tartozzon, oda, ahova a kiválóság alapján máris tartozik. Kiemelte: a US News legfrisebb rangsorában kardiológia és kardiovaszkuláris rendszerek területen a 31. helyen áll az egyetem. „Víziónk pedig mind egy célt szolgál: hogy világszínvonalú ellátást biztosítsunk nemzetünknek, azoknak,  akik a kezünkbe helyezik egészségüket, és világszínvonalú oktatással a legjobb szakembereket képezzük hazánk számára” – jelentett ki dr. Merkely Béla.

Az ünnepség keretein belül dékáni megbízást kapott az Általános Orvostudományi Karon dr. Nyirády Péter (Urológiai Klinika). Dékánhelyettesi megbízásban részesül 2024. július 1-től az Általános Orvostudományi Karon dr. Müller Veronika (Pulmonológiai Klinika), dr. Mócsai Attila (Élettani Intézet) és dr. Purebl György (Magatartástudományi Intézet). Dékánhelyettesi megbízást kapott a Pető András Karon dr. Túri Ibolya (tudományos dékánhelyettes). Elnöki megbízást vehetett át az Egyetemi Doktori Tanácsban dr. Benyó Zoltán (Transzlációs Medicina Intézet).

Igazgatói megbízást kaptak az alábbiak:

  • Dr. Masszi Tamás (Szak- és Továbbképzési Központ)
  • Dr. Antal István (Gyógyszerészeti Intézet)
  • Dr. Ács Nándor (Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika)
  • Dr. Nagy Zoltán Zsolt (Szemészeti Klinika)
  • Dr. Szabó Dóra (Orvosi Mikrobiológiai Intézet)
  • Dr. Windisch Péter (Parodontológiai Klinika).

Igazgatói megbízást kap 2024. október 1-től dr. Ungvári Zoltán (Megelőző Orvostani és Népegészségtani Intézet). Tanszékvezetői megbízást 2024. szeptember 1-től dr. Lendvai Balázs (Richter Tanszék). Tanszékvezetői megbízásban részesült dr. Molnár Lajos Zsolt (Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Tanszék).

Kabinetvezetői megbízást kapott dr. Kormos Andrea (Rektori Kabinet). Kabinetvezető-helyettesi megbízást kapott Adonicsné Püski Kata (Rektori Kabinet). Főtitkári megbízást kapott 2024. május 1-től dr. Antóny Zsolt (Szenátusi Főtitkárság). Tudományos tanácsadói kinevezésben részesül 2024. július 1-től dr. Fancsovits Péter (Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika).

Átadták a Professor Emerita és Emeritus címeket, az egyetemi docensi, egyetemi tanári, a habilitációs képesítéseket, a rektori dicséreteket, a Semmelweis Egyetem Kiváló Dolgozója kitüntetéseket, majd a kancelláriához tartozó Semmelweis Egyetem Kiváló Dolgozója kitüntetéseket, illetve a kancellári dicséreteket, a Semmelweis Egyetem Kiváló Szakdolgozója kitüntetéseket, valamint dékáni dicséreteket. A díjazottak névsora ide kattintva olvasható pdf formátumban.

Az idei Márer Vera díjat dr. Gasparics Ákos (Szülészeti- és Nőgyógyászati Klinika, Baross utcai részleg) és dr. Pinti Éva (Gyermekgyógyászati Klinika, Tűzoltó utcai részleg) kapta.

További részletek az egyetem honlapján

(forrás: semmelweis.hu)
hirdetés

Könyveink