hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Kiosztották az Év Egészségügyi Szakdolgozója Díjakat

A Tegyünk az Egészségünkért Alapítvány szervezésébenidén is kiosztották az Év Egészségügyi Szakdolgozója Díjakat a Semmelweis Egyetem, valamint a MESZK szakmai együttműködésével. Az április elején induló pályázat győzteseinek - 33 kórházi és klinikai dolgozónak - a díjakat a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának Diplomaátadó Ünnepségén adták át.

Az idei pályázati kiírásra 87 érvényes jelölés érkezett, ezek közül 57 az egyéni kategóriában. A jelöléseket három kiemelt szakterület (felnőttápolás, szülésznő és gyógytornász) dolgozói között oszlottak meg, mely kört a díj alapítói és a pályázat szervezői a jövőben szélesíteni szeretnék. Idén a díjra jelölteket - egyéni, ill. csoportos kategóriában - a kórházak/klinikák ápolási és orvosszakmai vezetői állíthattak. Míg az előbbi esetében elegendő volt az említett két vezető egyikének felterjesztése is, a csoportos kategóriában mindkettejük együttes, aktív támogatására volt szükség. A szakmai pályázat fővédnöke 2011-ben dr. Tulassay Tivadar, a
Semmelweis Egyetem rektora volt.

„Az Év Egészségügyi Szakdolgozója-díj alapításával és a hozzá kötődő pályázat életre hívásával évről évre a hazai egészségügyi intézményekben dolgozó, több tízezer fős szakdolgozó kör legjobbjainak szeretnénk esélyt adni arra, hogy a kiemelkedően áldozatkész, példaként állítható teljesítményeket a szakma és a laikus nyilvánosság minél szélesebb köre megismerje.” – fogalmazott az ünnepélyes díjátadót követően Dr. Berencsi György, a Tegyünk az Egészségünkért Alapítvány képviselője.

Az egyéni kategória győztesei:

- Tóth Andrea, a Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ és Egyetemi Oktatókórház Ápolási Osztályának vezetője,

- Bársony Jenőné, a Szegedi Tudományegyetem, Szent- Györgyi Albert Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika intézetvezető főnővére és

- Béresné Lutter Mária, a Honvédkórház Állami Egészségügyi Központ Hévízi Mozgásszervi Rehabilitációs Intézet egészségügyi szolgálatvezetője.

A csoportos kategória győztese:

- a Fővárosi Önkormányzat Péterfy Sándor Utcai Kórház, Rendelőintézet és Baleseti Központ Krízis Intervenciós és Pszichiátriai Osztályának szakdolgozói csoportja (19 fő)

Tekintettel arra, hogy a zsűri a múlt heti értékelés során úgy tapasztalta, hogy e kategóriában több, maximális teljesítményt bemutató jelölés is érkezett, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara felajánlása alapján a Semmelweis Egyetem, II. sz. Gyermekklinika főnővéri csoportjának (11 fő) Kamarai Szakmai Különdíjat ítélt oda.

Portrusching Gábor
a szerző cikkei

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink