hirdetés
hirdetés
2020. február. 28., péntek - Ákos, Bátor.
hirdetés

Onkológus, belgyógyász és sebész az Év Orvosa

Egy onkológus, egy belgyógyász-hematológus és egy sebész lett Az Év Orvosa 2009-ben. A Tegyünk Együtt az Egészségünkért Alapítvány által tavaly szeptemberben meghirdetett pályázat díjazottjai Fábián Ferenc debreceni onkológus, Németh Lajos szekszárdi sebész és Tóth Árpád Gábor győri belgyógyász-hematológus. Az Astellas-díjat kedden adták át Budapesten.
hirdetés
Berencsi György, a pályázat főszervezője közölte: a döntőbe jutott 27 történetre összesen 8082 szavazat érkezett, s a www.dijazorvosokert.hu weboldalt naponta százával keresték fel a látogatók, hogy elolvassák az orvos és beteg kapcsolatát bemutató történeteket. A főszervező elmondta: felvették a kapcsolatot a jelölt orvosokkal, akiknek nagy része már hallott a pályázatról, s mindegyikük emlékezett arra a betegre, aki a történetet beküldte. A szervezők által felkeresett orvosok úgy nyilatkoztak, hogy számukra természetes volt az emberi kapcsolatot kiépítése a beteggel. Berencsi György hangsúlyozta: az elismerés célja visszajelzést adni azoknak az orvosoknak, akik a szakmai kérdéseken túl energiát fordítanak a betegekkel való foglalkozásra is.
 
Csak jó ember lehet jó orvos. A pályázatra beérkezett történetek ahhoz is kellenek, hogy megértsük, mi az orvosi hivatás – mondta Medgyaszai Melinda egészségpolitikai szakállamtitkár a díjátadón. A betegek szeretete és kitartása adja ezt az elismerést – fogalmazott Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke, aki szerint a díjat az is felértékeli, hogy bizonyítja, még nem rendült meg az emberek közötti bizalmi kapcsolat.
 
A tavaly ősszel meghirdetett kezdeményezésre közel 300 pályázat érkezett, amelyekkel betegek, betegségükből felgyógyult emberek jelölték orvosukat Astellas-díjra, immár harmadik alkalommal. A közönség a zsűri által a döntőbe juttatott 17 orvos 27 történetére szavazhatott.
 
A Magyar Tudományos Akadémia épületében tartott díjátadón részt vett Markovich György, az Astellas Pharma Kft. – a második legnagyobb japán gyógyszergyár magyarországi leányvállatának – ügyvezető igazgatója és Ken Jones, az Astellas európai regionális igazgatója is.
 
MTI
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink