2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Járvány: feszül az ellátórendszer

Van, ahol már most betelt a „lélegeztető kapacitás”, és nincs elég nővér, derül ki a Népszava összeállításából.

Kiürítették a fővárosi Szent János Kórház hármas belgyógyászatának épületét, miután a Dél-Pesti Centrum Kórház és a Korányi megtelt. Szerdán már az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetbe is vittek covid-os betegeket. Bár a szaktárca cáfolni igyekezett, egy, a Népszava birtokába került, szeptember 14-i keltezésű levél megerősíti, hogy a Korányiban és a Szent Lászlóban annyi a súlyos beteg, hogy a „lélegeztető kapacitása betelt”.

A Korányiban már a szakemberek is fogytán. A Korányi arra kérte az ellátókat hogy mérjék fel a saját intézményükben, hogy hány olyan ápoló, segédápoló van, aki önként vállalna kirendelt munkavégzést az intézményükben. A lap szerint 76 munkatársat várnak különböző pozíciókra.

– Nem szívesen jelentkezik senki más intézményébe covidos betegeket gondozni – mondta a lapnak Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke. Mint mondta: az első hullámban sokaknak kimerült az a 44 napja, amennyire valakit egy éven belül ki lehet rendelni. Ráadásul most nem állt le az egészségügy úgy, mint az első hullámban, így a helyükön is sok a feladat.

(forrás: Népszava)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés