hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Hét vezető sebészből hat felmondott

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház hét vezető sebész szakorvosa közül hatan benyújtották felmondásukat, értesült az Index. A lap úgy tudja, az orvosok azért döntöttek így, mert a terhelésünkhöz képest aránytalanul alacsonynak tartják az ügyeleti díjakat.

Az értesülést a kórház nem cáfolta. A Ralovich Zsolt főigazgatónak küldött kérdésekre ezt a választ kapták: "Sebészeti Osztályunk több orvosa valóban benyújtotta felmondását. Intézményünk vezetése azonban tovább folytatja az egyeztetéseket a Sebészeti Osztály orvosaival, biztosítva egyúttal a feladatuk ellátásához szükséges anyagi- és tárgyi feltételeket, de a munkakörülmények javítása érdekében tett intézkedések sorozatát és a felajánlott ügyeleti díjemelést nem fogadták el."

A kórház azt írta: az orvosok felmondása nem gátolja a kórházban a folyamatos és magas színvonalú betegellátást.

Amennyiben nem sikerül megegyezni az orvosokkal, az elég nehezen megoldható helyzetet teremthet a kórházban. A kórház sebészeti osztályán csak szakorvosok lehetnek ügyeletvezetői poszton. Amennyiben hatan távoznak közülük, nem lehet megszervezni az ügyeleteket. Ennyi sebész szakorvost pedig jelenleg lehetetlen rövid idő alatt másik helyről leigazolni Budapesten.

Hasonló problémák már más kórházakban is adódtak, főleg azokban, amelyek a többihez képest nagyobb terhelés alatt állnak, írja a lap.

(forrás: Index)
hirdetés

Könyveink