hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Fővárosi sürgősség: komoly átszervezés várható

A javaslat első verziója elkészült, és a Magyar Idők úgy tudja, hamarosan kormány elé is terjeszti az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Cserháti Péter, az új és egységes fővárosi egészségügyi ellátás, ezen belül a tervezett szuperkórház koncepciójának elkészítésével év elején megbízott miniszteri biztos a lap kérdésére annyit mondott: a koncepció tárcán belüli egyeztetése elkezdődött, de – mint fogalmazott – a javaslat „súlyánál fogva várhatóan nem a hagyományos közigazgatási egyeztetés útját járja majd”, vagyis valószínűleg gyorsabban döntenek róla, mint általában a tárcák egyéb előterjesztéseiről.

A miniszteri biztos egyértelművé tette, hogy a tervek szerint nemcsak egy új kórház épül fel Budapesten, de „további 3-4 helyen lesz modern sürgősségi centrum”. A Magyar Idők úgy tudja, vagy egy budai és két pesti, vagy két budai és három pesti centrum jöhet létre, de az átalakításnak egyelőre csak egyetlen biztos bázisa van, a Honvédkórház.

A pesti oldalon a most a Péterfy Sándor utcai kórházhoz tartozó egykori Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet lehet a másik központ. Ez egyes információk szerint a Fiumei útról a Semmelweis Egyetemen felépített Korányi-tömbbe, mások szerint a Szent István–Szent László–Országos Kardiológiai Intézet „háromszögbe” költözhet.

További részletek a lapban

(forrás: Magyar Idők)
hirdetés

Könyveink