hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Eszközfejlesztés a kórházi fertőzések megelőzésére

Az Állami Szívkórház infekciókontroll eszközparkjának továbbfejlesztése a betegbiztonság növelését szolgálja.

Az infekciókontroll tevékenységek gyakorlati megerősítése céljából 60 millió forint összegű pályázati forráshoz jutott az Állami Szívkórház. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás segítségével az Állami Szívkórház továbbfejlesztette infekciókontroll eszközparkját a betegbiztonság növelése érdekében.

Az EFOP-1.8.21-18-2019-00071 számú, "Az infekciókontroll tevékenységek fejlesztése a balatonfüredi Állami Szívkórházban" elnevezésű projekt keretében az intézet elsődleges célja az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések megelőzését szolgáló újabb intézkedések bevezetése, gyakorlati megvalósítása. A projekt stratégiai célja volt az eljárásrendek kialakítása, figyelembe véve az országos tisztifőorvos által kiadott új módszertani leveleket.

A projekt 12 hónapja alatt kialakítottunk egy egységes munkamódszert, amelynek alapját az előírt hatályos jogszabályok, módszertani levelek adták. Intézetünk kiemelt célja volt, hogy a beteg biztonság érdekében a projekt eredményeit a fenntartási időszak után is továbbvigye, illetve szükség esetén a módszertanokat továbbfejlessze, a pályázatban résztvevő munkatársak tudását lehetőség szerint bővítse. A dolgozók ismeretbővítésével szeretnénk elérni elkötelezettségüket a nosocomiális fertőzések felismerésére és megelőzésére. A betegek és hozzátartozók bevonására is figyelmet szeretnének fordítani a tájékoztató-, és szóróanyagok kiadásával.

hirdetés

Könyveink